De erfenis van Richard Grenville by Natalie Koch
My rating: 4 of 5 stars

Based on a personal paperback copy.

Goodreads Summary:

Als de negentienjarige Alexa Westerhof een semester aan een kleine Londense universiteit gaat studeren, ontdekt ze al snel dat het gotische gebouw geheimen herbergt, geheimen die ook haar leven voorgoed zullen veranderen. Een dramatische gebeurtenis op de campus brengt haar in contact met magi, mensen met bijzondere krachten, waar ze zelf ook over blijkt te beschikken. Terwijl ze colleges volgt en van het studentenleven geniet, bestudeert ze in het geheim magie en leert haar krachten ontwikkelen. Ze ontdekt dat Londen vol geheime plekken zit, van verborgen kelders en kroegen tot spookmetrostations, en het wordt haar vooral duidelijk dat ze tegenover de buitenwereld niets mag loslaten over deze wereld.

Intussen gebeuren er raadselachtige dingen; als eerst een docent en daarna haar huisgenote, het dromerige goth-meisje Rain, ten prooi vallen aan een onverklaarbare bewusteloosheid, gaat ze op onderzoek uit. Iemand houdt haar in de gaten, maar wie – en waarom?

De erfenis van Richard Grenville is het eerste deel van de trilogie De verborgen universiteit. Het is een verhaal over magie, een kunst en wetenschap die nog springlevend is – maar hoe lang nog?

Echt een aanrader! Ik kon het niet wegleggen. Het las gemakkelijk en ik vond de schrijfstijl heel aangenaam. De hoofdpersonage Alexa is leuk en nieuwsgierig en ik vond het fijn de wereld van de magi te ontdekken vanuit haar perspectief.
Ik vond het juist goed dat het zo’n dikke boek is. Ik vond het helemaal niet overbodig alhoewel veel van de boek heeft te doen met de opbouwen van de wereld. Alles waar ik van hou; spanning, mysterie, magie, vriendschap/liefde en dit verteld op een manier dat de lezer vasthoudt en niet loslaat. Ook moest ik heel aandachtig lezen opdat ik geen nuttige informatie zou missen die eventueel belangrijk ging zijn om de volgende boeken in deze serie te begrijpen.
Ik wist niet dat deze boek zo leuk ging zijn . Ik was best wel aangenaam verrast want het is echt een zeer goed uitgewerkt verhaal met meerdere dimensies en met levensechte personages en spannende gebeurtenissen en ik kijk eruit om nog in deze wereld te duiken met de vervolgende boeken.

View all my reviews

Over de auteur
Natalie Koch (1966) is musicoloog. Ze werkte als muziekjournalist en schreef toelichtingen bij concerten en cd’s. In 2006 debuteerde ze met de roman Streken. Tegenwoordig is zij verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.